друкувати


Сьогодні - Успіння Пресвятої Богородиці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-28 10:25:57
За православним календарем: Ісус, побачивши Матір і учня, що тут стоїть, якого любив, говорить Матері Своїй: "Дружино! це, син Твій. Потім говорить учню: це, Матір твоя! І з того часу учень цей узяв Її до себе".

Євангеліє від Іоанна розповідає про те, що Ісус, зазнаючи Хресні страждання, доручає свою Матір турботам улюбленого учня Іоанна. Пресвята Богородиця поселилася в будинку Іоанна Богослова недалеко від Елеонської гори. Багато хто з тих, хто не вірив у навчання Христа, робив замах на життя Матері Божої. З будинку Вона виходила тільки в церкву і завжди у супроводі близьких. Часто Вона приходила до Святої Труни Господньої на Голгофу і там молилася. В одне з таких відвідувань Їй з'явився Архангел Гаврило і повідав про швидке Її переселення з цього світу в світ небесний, вручивши Їй пальмову гілку. Настав час, коли повинна була відбутися Перша Пречиста Божої Матері. Апостоли оточили ложе, на якому перебувала Діва Марія. Раптове світло затьмарило полум'я свічок, що горіли, і зійшов сам Христос. Без страждання, як уві сні, душа Пресвятої Діви покинула цей світ і відійшла до Вічного життя. Святі Апостоли Петро, Павло, Іаков й інші понесли одр, на якому лежало тіло Пресвятої Богородиці, через весь Єрусалим у Гефсиманію.

На місці Її поховання в Гефсиманії зведено храм, в якому зберігалася похоронна пелена Богородиці. В IV ст. священне покривало було перенесено у Влахернський храм, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі