друкувати


Ціни на ліки буде зафіксовано

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-27 05:18:56
Уряд має намір ввести максимальні роздрібні ціни на ліки. Про це сьогодні на засіданні "круглого столу" повідомив голова Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів Геннадій Падалко.

За його словами, відповідний проект постанови уряду в даний час знаходиться в стадії обговорення. Вказаний документ передбачає запровадження державної реєстрації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення. За словами Падалко, такий ціновий контроль унеможливить спекулятивне, необгрунтоване підвищення цін на лікарські засоби учасниками ринку.

У свою чергу заступник голови Держінспекції Костянтин Косяченко заявив, що протягом травня-липня поточного року ціни на ліки, включені в державний моніторинг (близько 2 тис. наявних на ринку торговельних найменувань), мали тенденцію до зниження, проте у разі не впровадження граничної роздрібної ціни "можливий стрибок цін". За його словами, максимальні ціни повинні бути визначені, виходячи з цін заводів-виробників лікарських препаратів, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі