друкувати


Сюрприз для власників депозитів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-27 05:15:38
Нацбанк планує заборонити дострокове зняття банківських внесків і зобов’язати банки виплачувати відсотки по валютних депозитах у гривні. Минулого тижня НБУ оприлюднив проект постанови правління про затвердження змін до інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах і положення про порядок проведення банками України депозитних операцій з юридичними і фізичними особами.

У документі сказано, що "вкладники банку не мають права вимагати припинення чи дострокового виконання зобов’язань банку за договором банківського вкладу (депозиту)".

У Нацбанку зазначають, що розробили проект постанови для приведення своїх нормативних актів у відповідність з ухваленим 27 липня Законом "Про особливості проведення заходів щодо фінансового оздоровлення банків". У НБУ також повідомили, що планують зобов’язати банки виплачувати відсотки по валютних депозитах тільки у гривні. Наразі це питання лише обговорюється. Як варіант пропонують дозволити банкам нараховувати відсотки у валюті, а виплачувати їх у гривні за офіційним курсом, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі