друкувати


У регіонах створять комісії з якості надання вакцинації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-27 01:37:42
Уродженець Прикарпаття Міністр охорони здоров’я Василь Князевич наголосив на важливості проведення вакцинації та заявив, що смерть двох немовлят у Донецькій області не має причинно-наслідкового зв’язку із вакцинацією.

Про це він повідомив на брифінгу у Кабінеті Міністрів. "Як головний санітарний лікар держави, так і керівництво області стверджують чітко, що такого зв’язку немає. Зараз створені комісії з розслідування кожного випадку окремо", - відзначив Міністр. За його словами, обидва випадки мають різні причини, єдине, що їх поєднує – це один регіон.

Василь Князевич повідомив, що цією серією французької вакцини "Пентаксим", яка використовується в Україні з 2003 року, у Донецьку провакциновано 12 тис. 842 дитини, загалом в Україні - близько 400 тис., і "немає ніде проблем". При цьому він відзначив, що дана серія вакцини зараз перебуває під арештом прокуратури, а ситуація детально вивчається.

За його словами, МОЗ планує низку заходів щодо роз’яснювальної роботи з важливості проведення вакцинації, яка здійснюється відповідно до європейських стандартів, та проведення превентивних заходів. Зокрема, напередодні першого вересня відбудеться селекторна нарада з підготовки до навчального року, а також виступи Головного санітарного лікаря та заступника з питань материнства і дитинства. Окрім того, з метою контролю якості надання медичної допомоги буде створено контрольно-експертні комісії в усіх регіонах, повідомляє Урядовий портал.

Обговорити на форумі