друкувати


ДПІ аналізує ситуацію з цукром

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-27 11:53:20
Державна податкова інспекція в Івано-Франківську провела аналіз ситуації, що склалася на ринку цукру. Встановлено, що з початку року відбулось різке необґрунтоване зростання середніх роздрібних цін на цукор.

Разом з цим, варто зауважити, що у сфері виробництва та реалізації цукру на сьогодні відбуваються процеси "тінізації" цієї галузі та збільшення порушень податкового законодавства.

Суб’єкти господарювання активно використовують різноманітні схеми ухилення від сплати податків, безпідставного отримання відшкодування ПДВ з бюджету, встановлюються непоодинокі факти користування послугами "конвертаційних" центрів та "податкових ям", що в кінцевому результаті впливає і на ціноутворення на ринку цукру.

З метою відпрацювання підприємств, які отримували цукор із Держрезерву та в подальшому здійснювали його продаж на ринку України, у ДПІ в Івано-Франківську створено 6 мобільних робочих груп, до складу яких увійшли також працівники податкової міліції.

Лише за два дні члени цих груп провели 14 перевірок на предмет виявлення застосування злочинних схем ухилення від оподаткування та отримання надприбутків суб’єктами господарювання, які реалізують цукор. Перевірками було охоплено торгову мережу обласного центру: супер- та міні-маркети, спеціалізовані магазини, продуктовий ринок. В ході цих перевірок було виявлено 2 порушення. Зокрема, було встановлено факт заняття підприємницькою діяльністю одним з мешканців нашого міста без державної реєстрації, який реалізовував цукор на продовольчому ринку по вул. Дністровській по 6,50 грн. за 1 кг. Сім мішків цього цукру по 50 кг описано та вилучено. Загальна сума вилученого товару орієнтовно становить 2,3 тис. гривень. Такі перевірки триватимуть і надалі, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі