друкувати


В Івано-Франківську все-таки впорядкують рух

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-27 11:39:22
Ще у 2006 році була заключна угода з державним львівським інститутом містопроект. Фахівці розробили та хочуть впровадити схему організації дорожнього руху в обласному центрі Прикарпаття.

Зараз у нас йде рух за годинниковою стрілкою, тобто з периферії усі прямують до центру. Йде пересічення транспортних потоків і тому виникають корки. За проектом рух переорганізують проти годинникової стрілки, - каже начальник управління транспорту та зв’язку Івано-Франківського МВК Ігор Гнатів. – Так зможемо позбутись скупчення машин в одному місці.

Програма поділена на кілька етапів. Найперше львів’яни проаналізували ситуацію із транспортними потоками у місті, зважили усі за і проти. Також переглянули зручність розташування дорожніх знаків для орієнтування водіїв транзитного транспорту. Не секрет, що саме величезні фури створюють чималі корки у містах. Тому на думку фахівців, транзитний транспорт не слід пускати у центральну частину міста, а зробити зручний об’їзд.

Івано-Франківці вже й забули як то тіснитись у задушливих «газельках». Містом курсують виключно середньо- та великогабаритні маршрутки, що також зменшує транспортний потік.

Втілити усі плани завадила нестабільна фінансова ситуація в країні. Чиновники наголошують, потрібна хоча б часткова державна підтримка. І розуміння питання з боку депутатського корпусу міської влади Івано-Франківська.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі