друкувати


Івано-Франківськ відвідали спортивні зірки Клочкова і Силантьєв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-27 11:02:59
Щороку в Україні збільшується кількість утоплеників, фахівці констатують факт – українці не вміють плавати. А вчителі з фізичного виховання б’ють на сполох, колись обов’язкові години плавання тепер розкіш для багатьох середніх навчальних закладів.

Вчора Івано-Франківськ відвідали призери олімпійських ігор, чемпіони Європи з водних видів спорту

Яна Клочкова та Денис Силантьєв. Мета їхнього приїзду привернути увагу громадськості до проблем, які існують у цьому виді спорту, а також сприяти за допомогою спонсорських коштів відновленню шкільних басейнів.

Обоє спортсменів створили громадську організацію "Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання".

В ході кампанії громадська організація спільно "Громадський Форум Івано-Франківська" підписали Меморандум про співробітництво.

Організацій пообіцяли втілювати у життя спільні проекти. Передусім в напрямках реалізації програм запровадження у середніх навчальних закладах уроків плавання на засадах державно-приватного партнерства, реалізації програм навчання дітей плаванню; розробку в межах своїх повноважень та забезпечення відповідно до законодавства реалізації політики розвитку фізичної культури і спорту, в тому числі водних видів спорту.

З подібними ініціативами "Фонд підтримки молодіжного та олімпійського плавання" виступив у Сумах, Запоріжжі, Дніпропетровську, Києві.



Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі