друкувати


Коломийські траси ендуро спорожніли до наступного року (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-26 03:34:32
Протягом трьох днів Коломия і Коломийщина були центром справжнього екстріму. Тут, на трасах, які простягнулись через вісім сіл Коломийського району, тривав третій етап чемпіонату України з ендуро.

До мотоциклетного містечка, яке розгорнулось на стадіоні в селі Верхній Вербіж, з’їхались підкорювачі залізних коней зі Львівської, Тернопільської, Чернівецької, Вінницької областей, Києва, Донецька, Криму. Усього у змаганнях брали участь 49 спортсменів.

Першого дня, у п’ятницю, відбувся урочистий старт учасників змагань від коломийської ратуші. З ревом і під захоплений супровід глядачів спортсмени рушили до "місця дислокації" - до стадіону у Верхньому Вербіжі. Там сільський голова Віктор Андрійчук подбав про теплий прийом гостей, для них підготували гарний концерт. Наступних два дні спортсмени мірялись силами на нелегких екстремальних трасах, які подекуди вимагали і від мотоцикла, і від його "вершника" надзвичайної витривалості і самовладання. Зате яке задоволення мали глядачі, які вигуками і оплесками проводжали і зустрічали мотоциклістів!

Але, як і все на світі, турнір дійшов до свого логічного завершення і настав час визначати сильніших. Нелегке завдання мали головний суддя змагань Сергій Сарабай, директор змагань Віктор Андрійчук, їх організатор і натхненник, керівник Коломийського мотоклубу "Карпати" Михайло Попелюк. Серед юніорів у класі Е-1 переможцем визнано Микиту Лічева з Ялти, у класі Е-2-3 – Тараса Повха з Коломиї. Серед дорослих у класі Е-1 не було рівних нашому Михайлові Попелюку, у класі Е-2 найдужчим був Олександр Костін з Ялти, у класі Е-3 – Олег Скрипніков із Чернівець. Серед ветеранів найкраще виступив Володимир Ковальов із Ялти.

У групі квадроциклів першість вибороли Олександр Сметана з Донецька (Квадро ПП – повнопривідні) і Валентин Гаврилюк із Чернівців (Квадро МП – монопривідні).

У абсолютному заліку переможцем став Олег Скрипник із Чернівець. Командну перемогу святкувала "Яліта-спорт" із Ялти. Друге місце виборола Івано-Франківська обласна федерація мотоспорту, третє – команда "Брют-Буковина", до складу якої входили спортсмени з Чернівеччини і Вінниччини. І спортсмени, і організатори щиро вдячні за підтримку голові оргкомітету чемпіонату заступникові голови РДА Богданові Болюку, сільському голові Віктору Андрійчуку, спонсорам і меценатам. Через два тижні мотоциклетні мотори заревуть на Чернівеччині, де відбудеться заключний, четвертий етап чемпіонату України з ендуро. А на Коломийщину мотоциклетні перегони повернуться аж наступного року. Так чи інакше, але приємно, що наш край поволі і впевнено стає столицею мотоциклетного спорту…





Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі