друкувати


Проект Конституції обговорять

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-26 01:19:32
За результатами обговорення проекту Конституції буде зрозуміло, чи доцільно проводити референдум. Про це заявив заступник голови секретаріату президента Ігор Попов в ефірі 5 каналу, коментуючи підписання указу президента про всенародне обговорення проекту Конституції Віктора Ющенка.

"Референдум (щодо Конституції) може відбутися одночасно з виборами, може відбутися після виборів або не відбутися ніколи", - сказав заступник глави секретаріату.

Також Попов вважає, що президентські вибори – це змагання двох моделей розвитку країни, які базуються на моделях Конституції.

"Тобто одне – це Україна Ющенка, яку він збудував і яку він хоче реформувати і він показує як. Тобто зрозуміло, як буде розвиватися країна Ющенка", - сказав він.

"Другий рецепт – це країна Партії регіонів та БЮТ, тому що все-таки був проект Конституції від них, хоча крадений, вони самі не особливо заперечують, що це їхній", - зазначив заступник глави секретаріату.

Коментуючи позицію прем’єра Юлії Тимошенко стосовного того, що змінювати Конституцію можна лише тоді, коли у парламенті є 300 голосів для цього, Попов зазначив: "Можливо, БЮТ має свої пропозиції, нехай доведе народу під час кампанії, що їхні пропозиції кращі".

"Тоді ми зшиємо спільний проект. І тоді вже всі скажуть – це відповідає суспільним інтересам, давайте його на референдум, на це буде 300 голосів, приймаємо", - сказав він.

Попов вважає, що якщо політичні сили не знайдуть консенсусу по всьому тексту Конституції, то вони можуть домовитися змінити Основний закон, наприклад, у частині збільшення повноважень регіонів.

"А можливо ми зійдемося на реформі виборчої системи або знятті депутатської недоторканості. Я не виключаю, що недоторканість у вересні піде", - сказав він.

Крім того, коментуючи заяви деяких експертів про те, що Ющенко може зберегти свою посаду тільки в тому випадку, якщо вибори будуть визнані недійсними, Попов сказав: "Ми зробимо все, щоб цього не допустити", повідомляє Українська правда.

Обговорити на форумі