друкувати


Авто для порятунку ополян

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-26 10:40:21
Рятувальники прикарпатського міста Рогатина днями отримали в подарунок новий автомобіль першої допомоги АППД-2 на базі "Валдай".

Урочиста церемонія вручення авто відбулася в розташуванні Рогатинського райвідділу Головного управління МНС в області. Вручаючи ключі та номерний знак від нового пожежного авто начальнику Рогатинського райвідділу МНС полковнику служби цивільного захисту Володимиру Кузику перший заступник начальника Головного управління МНС в області полковник служби цивільного захисту Ігор Мусіловський подякував особовому складу рятувальників за сумлінну працю і вагомий внесок у забезпечення безпеки життя громадян.

Високо цінує професійність та оперативність бійців МНС і місцева влада. У своєму виступі перед особовим складом райвідділу МНС голова Рогатинської райдержадміністрації Іван Росіцький висловив подяку рятувальникам за їх нелегку працю і пообіцяв всіляко підтримувати боєздатність підрозділу, адже, як зазначив посадовець, як для обласної, так і для місцевої влади, одним із першочергових питань є питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки краю.

Після святкових заходів присутні мали змогу оглянути новий пожежний автомобіль першої допомоги та ознайомитися з його технічними можливостями. Як зізнаються рятувальники, вони задоволені новою машиною. Ця тех іка призначена для доставки до місця надзвичайної події бойового розрахунку, пожежно-технічного озброєння та засобів пожежегасіння. Використовується авто і для гасіння пожеж водою та повітряно-механічною піною низької і середньої кратності через напірні рукави, ручні стволи і піногенератори.

Крім обладнання, автомобіль оснащений бензиновими електростанціями, що дає можливість освітлювати місце надзвичайної події за допомогою спеціальної освітлювальної щогли та підключати додаткове рятувальне обладнання. А також авто оснащене гідравлічним та пневматичним інструментом. Сьогодні такі автомобілі першої допомоги є в бойовому розрахунку і в ряді інших підрозділів області, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в області.

Обговорити на форумі