друкувати


65 років обласній організації Товариства Червоного Хреста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-25 11:39:47
Першими кроками її діяльності були допомога органам охорони здоров’я в боротьбі з висипним тифом, туберкульозом, дитячими інфекційними захворюваннями, пропаганда безкоштовного донорства, робота з учнівською молоддю, медико-соціальна допомога незахищеним верствам населення, надання допомоги населенню в надзвичайних ситуаціях.

Особливим був минулий рік, коли Червоний Хрест надзвичайно добре спрацював під час повені. За словами голови обласної організації Валерія Старченка, якщо раніше люди чули, що є Червоний Хрест, то тоді змогли побачити його конкретну роботу. Завдяки колегам із закордону, інших регіонів України, спонсорів та благодійників була надана допомога майже 22 тисячам краян, лікувальним закладам в зоні підтоплення на суму більше 3,7 млн. грн. (продуктові набори, одяг та білизна, ковдри, холодильники, медикаменти, медобладнання, фільтри для очистки води, матеріальна допомога потерпілим, ремонт будинків самотнім).

Сьогодні обласна організація Товариства є однією з найпотужніших громадських організацій в області — понад 250 тис. членів. Виконують 24 обласні та міжнародні програми. Працює 4 центри та 2 кімнати медико-соціальної допомоги, 16 банків одягу, в яких тільки в цьому році було більше 17 тис. відвідувачів. На обліку патронажної служби Червоного Хреста знаходиться 9,5 тис. громадян похилого віку та інвалідів. Потягом останніх 17 років обласна організація співпрацює з німецьким Червоним Хрестом міст Дахау, Аугзбург, Штарнберг, з Шведським та Італійським Червоним Хрестом. На Прикарпаття надійшло майже 850 тонн гуманітарного вантажу, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі