друкувати


Україна відзначає день незалежності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-24 10:15:27
Українська держава відзначає 18-ту річницю Незалежності. Зранку у Софійському соборі пройде молитва за Україну та український народ. Після цього розпочнеться парад на Хрещатику.

Цього дня 18 років тому Верховна рада Української Радянської Соціалістичної Республіки прийняла Акт про проголошення Незалежності України.

1 грудня 1991 року на референдумі 90% українців проголосували за незалежність України.

Сьогодні зранку у Софійському соборі президент Віктор Ющенко разом з родиною бере участь у молитві за Україну та український народ.

Як повідомили у Головній службі інформаційної політики Секретаріату Президента України, молебень спільно проводять представники різних релігійних конфесій.

Помолитися за Україну у Святу Софію також прийшли прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, глава Секретаріату президента Віра Ульянченко, представники столичної влади, політичні та громадські діячі.

Традиція починати святкування Дня Незалежності зі спільної Молитви за Україну та український народ започаткована Ющенком, йдеться у повідомленні.

Після цього о 10.00 на Хрещатику пройде парад військ. У рамках цього заходу, о 10.20 заплановано виступ президента зі зверненням до українського народу.

Заходи транслюються у прямому ефірі НТКУ,"5 каналом", НРКУ та Всесвітньою службою "УТР" , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі