друкувати


Селекторна нарада під головуванням Прем’єр-міністра України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-22 02:11:19
Підготовку шкіл до нового навчального року обговорили керівники місцевих органів влади з Прем’єр-міністром України під час селекторної наради. На нараді йшлося про те, що вперше за останні десять років спостерігається збільшення учнів, які підуть у перший клас. Цього року першокласників буде на 13 тисяч більше. За даними, які оприлюднила Юлія Тимошенко, цього року в перший клас піде близько 390 тисяч дітей, а в 10 клас - близько 220 тисяч учнів.

Серед питань, які найбільше піднімались головами облдержадміністрацій перед Прем’єр-міністром та урядовцями була реалізація програми "Шкільний автобус" та стан забезпечення шкіл підручниками, зокрема для дев’ятих класів.

Голова облдержадміністрації Микола Палійчук повідомив Юлію Тимошенко, що керівництво Івано-Франківської області перед початком нового навчального року здійснило об’їзд всіх навчальних закладів – всі вони на 100% готові до 1 вересня.

Микола Палійчук підняв перед урядом питання різниці в тарифах на енергоносії для бюджетних установ. Так, якщо в державному бюджеті була закладена ціна на газ в розмірі 1900 грн за тисячу метрів кубічних, то фактично заклади освіти та інші бюджетні установи впродовж року платять по 2600грн. Така різниця привела до того, що навчальні заклади уже практично не мають коштів на закупівлю енергоносіїв під час нового опалювального сезону, оскільки щоб покрити різницю в тарифах в лютому-квітні використовували кошти призначені на кінець року.

Також голова облдержадміністрації озвучив питання щодо низької оплати праці спеціалістів, які працюють в районних управліннях освіти. Як повідомив Микола Палійчук "через невисокі заробітні плати спостерігається відтік фахівців, що працюють в освіті. Люди, які здійснюють колосальний обсяг роботи мають заробітну плату в розмірі 700-800 грн, начальники районних управлінь освіти отримують 1100-1300 грн".

Юлія Тимошенко зазначила слушність зауважень внесених головою облдержадміністрації та дала відповідні доручення Міністерству фінансів розглянути їх та знайти шляхи вирішення.

Прем’єр-міністр подякувала головам облдержадміністрацій за чітку і якісну підготовку областей до нового навчального року.

Обговорити на форумі