друкувати


Покутські громади стають ініціативнішими

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-22 01:33:48
Городенківські громади сіл Вікно та Далешів одні з перших в Івано-Франківській області реалізували власні мікропроекти "Енергозберігаючі заходи в школі" в рамках проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

Днями у цих селах відбулось урочисте відкриття перших їхніх проектів. Проект "Енергозберігаючі заходи в Вікнянській школі" було здійснено громадою благодійної організації "Піклувальна рада Вікнянської загальноосвітньої школи 1-2 ст." за співфінансування від Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в рамках проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" (57 988,50 грн.), Городенківська районної ради (50 000,00 грн.) та організації громади (7 988,50 грн.). Загальна вартість проекту - 115 977, 00 грн. Роботу над проектом громада села розпочала у серпні 2008 р. В ході обговорення та подальшого планування було визначено першим пріоритетом заміну вікон та дверей у школі з метою збереження тепла у будівлі. Аналогічний мікропроект впровадила благодійна організація "Піклувальна рада Далешівської загальноосвітньої школи 1-3 ст."

Важливим моментом становлення організацій громад стала участь у семінарах та тренінгах, організованих Проектом, що дали можливість повірити у власні сили. "Всі мрії здійснюються коли згуртована громада береться за справу" з таким девізом жителі сіл Вікно та Далешове планують вирішити усі питання, повідомляє прес-служба ОДА.

Обговорити на форумі