друкувати


Портфелик милосердя та любові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-22 10:56:13
В Івано-Франківську, в кінотеатрі "Люм’єр" відбулась акція "Перший портфелик", що ініційована міською службою у справах дітей та відбувається уже другий рік поспіль за підтримки міського голови Віктора Анушкевичуса.

Дітям зробили справжнє свято. До початку акції у холі кінотеатру "Люм’єр" школярів зустрічали казкові герої, які розважали дітвору. Вони ж і проводжали маленьких учнів до зали, де на дітей чекали ще більші сюрпризи.

Завдяки сприянню депутата Івано-Франківської міськради Лідії Шкрібляк, малеча змогла безкоштовно переглянути мультфільм.

"Близько шістдесяти діткам-сиротам, позбавленим батьківського піклування, а також тим, які виховуються у кризових та соціально незахищених сім’ях, віком 7-10 років. вручили портфелики з повним набором шкільного приладдя, необхідного для навчання,-розповідає Коломия ВЕБ-Порталу керівник міської служби у справах дітей Зоя Сливка. -Окрім того, школярики отримали соки та солодощі від Благодійного фонду "Карітас".

Портфелики з канцтоварами та іншими необхідними для навчання речами загальною вартістю 13 тисяч гривень було закуплено за кошти з міського бюджету. Працівники служби подбали про те, щоб дівчата отримали червоні портфелики, а хлопці — сині. "Приділяючи увагу таким дрібницям, служба у справах дітей намагається якомога більш індивідуально підходити до кожної дитини,--додає пані Сливка.-Основним завданням Служби на сьогодні є робота в напрямку зменшення кількості дітей, які перебувають на повному державному утриманні, з перевагою для сімейних форм виховання дітей.





Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі