друкувати


"Gazeta Polska": Кремль: Повернути Україну!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-20 03:01:24
"Кремль: Повернути Україну!" Під таким заголовком з’явилася стаття Антоні Рибчинського у виданні "Gazeta Polska".

Автор пише, що політика Росії стосовно України підпорядкована одній стратегічній меті – обранню "відповідного" президента України в січні 2010 року. Небачена протягом останнього десятиліття напруга навколо Чорноморського флоту, найбільша від 1991 року дипломатична війна, а також привид чергового газового протистояння підготували ґрунт для безпрецедентного удару – лист російcького президента до Віктора Ющенка фактично означає розрив стосунків з главою української держави. Здається, вже ніхто не сумнівається, що в питаннях закордонної політики "ліберал" Дмітрій Мєдвєдєв нічим не відрізняється від "силовика" Владіміра Путіна, – пише видання.

Газета підкреслює, що за допомогою "сочинського листа" Кремль наносить удар персонально по В.Ющенку та його планах переобрання на другий президентський термін. Але не лише... Послання російського президента та відповідь українського дещо покращать електоральні показники Віктора Ющенка за рахунок рейтингу Юлії Тимошенко.

Не допустити прем'єрку України до другого туру президентських перегонів – ось головне завдання Кремля, повідомляє Польське радіо.

Обговорити на форумі