друкувати


Весілля "по–гавайськи" відгуляли на Херсонщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-20 01:05:39
Молодята побралися під звуки гавайської народної пісні, а замість келиха шампанського пили сік кокоса. До Херсонського центрального РАГСу, де проходила урочиста частина, машина із нареченими приїхала прикрашена великою кількістю різнобарвних стрічок.

Наречені вирізнялися серед гостей незвичайним виглядом: волосся заплетене у сотні дрібних кісок, рожеві квіткові вінки на шиях. Вбрання молодят було схоже на пір’я екзотичних птахів — червоного, зеленого та синього кольорів.

Закохані виглядали дуже щасливими: збулася їхня мрія! "Звичайно, для нас найбільш привабливим є весілля, яке проходить у національних звичаях України, — розповіла начальник Херсонського міського РАГСу Любов Дюкарь, — це природніше та й атрибути звичніші: рушник, пара голубів і стародавні пісні. Але немає нічого поганого в тому, що молоді люди прагнуть чогось екзотичного. Тим паче що з кризою молодят, які бажають одружитися, стало набагато менше, і ми раді кожній парі".

Весілля по–гавайському продовжило низку незвичайних шлюбувань у Херсоні. Так, одна пара вирішила одружитися на конезаводі, не злізаючи зі скакунів, а ще одна — побралася просто на своїх "залізних конях", тобто не злізаючи з "сідла" байка. За підрахунками Міністерства юстиції, Херсонський регіон став абсолютним лідером за числом коштів, які надійшли до держбюджету від проведення нестандартних весільних обрядів.

Автор: Ірина КИРПА, "Україна молода"
Обговорити на форумі