друкувати


Військова дружба з Канадою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-20 12:37:04
У Києві відбулася зустріч начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерала армії України Сергія Кириченка з військовим аташе при посольстві Канади в Україні полковником Ерні Руміллером.

Метою зустрічі стало обговорення подальших напрямків поглиблення військового співробітництва між Збройними Силами України та Канади.

Генерал армії України Сергій Кириченко привітав полковника Ерні Руміллера з призначенням на посаду і зазначив, що його високе офіцерське звання "полковник" свідчить про визнання канадською стороною України, як важливого партнера і робить честь Збройним Силам України. – Подальше поглиблення співпраці з Канадою сприятиме, у першу чергу, розвитку Збройних Сил України, реалізації військовою складовою євроатлантичних прагнень нашої держави та досягненню спроможності виконувати спільні завдання зі збройними силами інших держав з підтримання безпеки та стабільності у Європі і світі, – наголосив генерал армії України Сергій Кириченко , повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Начальник Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України звернув увагу полковника Ерні Руміллера на важливість продовження співробітництва з Канадою у питаннях досягнення взаємосумісності під час практичної реалізації заходів військового співробітництва. – На жаль, у 2007-2009 роках спільна участь у багатонаціональному тактичному українсько-канадсько-польсько-литовському навчанні ротного рівня "Кленова арка" не проводилося у зв’язку з браком коштів, – сказав генерал армії України Сергій Кириченко, але запевнив полковника Ерні Руміллера, що з боку української сторони буде зроблено все можливе, аби організувати ці навчання наступного року.

У свою чергу військовий аташе при посольстві Канади в Україні полковник Ерні Руміллер подякував начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних Сил України за підтримання ним чудових стосунків у співпраці з канадськими збройними силами та висловив упевненість у тому, що вони розвиватимуться й надалі. – Канадська сторона зацікавлена у подальшому розвитку добрих та взаємовигідних стосунків між нашими збройними силами, – сказав полковник Ерні Руміллер. – Цього року близько 100 українських військовослужбовців навчалися у Канаді. І ми не зупинятимемося на досягнутому, а й надалі продовжуватимемо мовну підготовку ваших керівників середньої ланки.

На завершення зустрічі генерал армії України Сергій Кириченко передав найщиріші побажання начальнику Генерального штабу Збройних сил Канади генералу Вальту Натинчику, ще раз привітав полковника Ерні Руміллера з призначенням на посаду аташе з питань оборони при Посольстві Канади в Україні та побажав успіхів у подальшій службі.

Довідка. Навчання "Кленова арка" започатковано у 2003 році за ініціативою міністрів оборони країн-учасниць та проводиться в рамках Програми "Партнерство за ради миру". Мета навчання – відпрацювання взаємодії підрозділів під час виконання миротворчих завдань. У 2007 – 2009 рр. навчання не проводилось у зв’язку з різними обставинами (переносили на наступний рік, брак коштів тощо). Крім того військовослужбовці ЗС Канади регулярно беруть участь у навчаннях "Сі Бриз" та "Рапід Трайдент".

Обговорити на форумі