друкувати


Кримінальні мотопристрасті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-20 11:39:38
Два дні поспіль у минулі вихідні коломийським міліціонерам довелося розшукувати викрадачів скутерів та поцуплені ними транспортні засоби. В обидвох випадках завдяки оперативним та професійним діям правоохоронців розкрити злочини вдалося "за гарячими слідами".

Зокрема, у суботу пізно увечері до райвідділу міліції зателефонувала мешканка одного із сіл і повідомила, що з її господарства викрадено скутер. Міліціонери негайно вдалися до пошуків невідомців, які таємно проникли до сільського обійстя і поцупили майно заявниці. Відтак вже за кілька годин працівники райвідділу отримали підстави запідозрити у вчиненні цього злочину трьох місцевих юнаків. Виявилося, що 19-річний коломиянин з двома неповнолітніми односельцями викрали скутер, щоб згодом продати його. Однак на заваді їх намірам стали міліціонери, котрі оперативно затримали підозрюваних та вилучили викрадений моторолер. Своєю чергою хлопці отримали статус фігурантів порушеної кримінальної справи.

Вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності й 27-річного мешканця райцентру. Його обґрунтовано підозрюють у крадіжці скутера з території місцевої лікарні. Як розповів правоохоронцям власник транспортного засобу, у неділю по обіді він приїхав до коломийської лікарні провідати родича, а коли вийшов на вулицю, то виявив відсутність свого транспортного засобу. Найперше міліціонерам вдалося довідатися, що якийсь молодик завантажив припаркований біля лікувального закладу чорний моторолер у білий бус і вивіз у невідомому напрямку. Тож передусім правоохоронці виставили на усіх виїздах з міста контрольні пости, щоб позбавити викрадача можливості непомітно зникнути з райцентру. Водночас заходилися перевіряти за реєстрацією наявні в районі автомобілі вказаної марки білого кольору. Увагу міліціонерів привернув той факт, що один з них належить раніше судимому за крадіжки коломиянину. Оперативна інтуїція коломийських розшуківців не підвела – той справді саме був заклопотаний збутом викраденого скутера. Працівники міліції встановили особу, якій коломиянин збув крадений скутер та вилучили його, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі