друкувати


Про роботу музеїв Верховинщини у серпні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-20 10:50:01
Одним з найвідоміших музеїв Прикарпаття є літературно – меморіальний музей Івана Франка у с. Криворівня (Верховинський р-н). Він був відкритий у 1953 р. в хаті Василя Якіб’юка, у якій щоліта з 1906 по 1914 роки проживав Іван Франко.

Музей проводить системну роботу щодо популяризації творчості Каменяра, його відвідують десятки туристів з України та інших держав. В серпні цього року музей організував дві цікаві зустрічі з відомими діячами у галузі літератури.

Перша зустріч була проведена з білоруським письменником Юрієм Кур’яновичем. Її учасниками були учні Молодої Академії Наук з м. Києва. Письменник розповів про свою творчість, своє враження про Прикарпаття. Дуже цікавою була друга зустріч – громадськість села Криворівня зустрілася з письменником Романом Іваничуком, який відвідував музей І.Франка.

З нагоди Дня Незалежності України у історико-краєзнавчому музеї "Гуцульщина" (смт. Верховина) відкривається персональна виставка робіт художника Івана Гавриліва. На ній будуть представлені роботи, які присвячені визначним діячам, які мандрували Гуцульщиною, шанували та популяризували місцеві звичаї – Михайлу Грушевському, Михайлу Коцюбинському, Марку Черемшині, Ользі Кобилянській, Василю Стефанику, Лесі Українці, Гнату Хоткевичу.

Обговорити на форумі