друкувати


Податок для кінематографу: Платити будемо за інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-19 02:45:13
Народні депутати з НУНС пропонують оподатковувати кіно- та телепокази, продаж відеопродукції, а Сергій Терьохін з БЮТ - ще й кабельний зв`язок з інтернетом. З метою розвивати національний кінематограф.

Такі ідеї – не панацея для вітчизняного кіно, вважає кінопродюсер Олег Кохан. "Вирішивши питання фінансування, ми вирішимо лише одну з великої кількості проблем галузі. Важко з’ясувати, чи це щире бажання допомогти українському кіно, чи якісь спекулятивні теми",- сказав Кохан "Німецькій хвилі".

Депутат Терьохін запропонував запровадити збір на розвиток театральної творчості і кінематографії. Оподатковувати автор законопроекту пропонує кіно, телебачення та театр, надання телекомунікаційних послуг.

В Інтернет-асоціації та спілці промисловців і підприємців вже скритикували ідею. Пізніше подібний проект зареєстрували депутати Юрій Кармазін та Павло Мовчан.

На думку кінопродюсера Олега Кохана, потрібна комплексна програма з реформування індустрії, закон може бути лише одним з її аспектів: "Треба врахувати: майже 25 років кіноіндустрія серйозно не працювала, багато фахівців поїхали за кордон, до Росії".

До такої програми, на його думку, мають входити: освітня складова, питання прокату й дистрибуції, кінотеатрів. Кохан нагадує про успішний досвід Франції, Польщі, Туреччини і Болгарії, де свого часу повністю реформували кіногалузь, повідомляє DW.

Обговорити на форумі