друкувати


У Президенти з характеристикою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-18 02:23:48
Вчора до Івано-Франківська завітав голова Проводу Організації Українських Націоналістів, генеральний секретар Світового Конгресу Українців Стефан Романів. Новообраний на 12 Великому зборі ОУН "Під стягом Степана Бандери" керівник родом з Австралії. Він налаштований на серйозну роботу та діяльність в Україні. Зараз він відвідує західні області України, а на кінець року заплановані поїздки на Донеччину, Харківщину.

Націоналісти кажуть, що у цей час перед Україною стоїть кілька серйозних проблем та завдань, які потрібно вирішити: формування нової політики, патріотичне виховання молоді, розвиток в національному дусі освіти, культури та економічний націоналізм. Проте найголовнішим зараз є вибори нового Президента та діяльність новообраної Верховної Ради. Треба, аби там була українська еліта, але її формування нині справа доволі важка, бо за плечима важке минуле.

На думку націоналістів голодомор , війни та репресії довели країну до того, що у нас дуже мало політично активних людей, які мають чітку політичну позицію, яку не поміняють за гроші та посади. Зараз мало хто здатен ризикувати заради майбутнього.

Наразі ОУН готує "Характеристику для майбутнього Президента України", яку наступного тижня обговорюватимуть під час круглого столу за участю представників різних політичних партій. За словами Стефана Романіва, "найважливіше, щоб це був український Президент, для якого питання України було б на першому місці".

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі