друкувати


Б’ють "Громи"… перемогою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-18 11:00:54
З 4 до 14 серпня на базі села Саджава Богородчанського району відбувалася обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма "Чорний Ліс – 2009 ", метою якої є формування у молодого покоління стійкої позиції, чітких та ціннісних орієнтирів українця-патріота, шани до героїчної історії краю та народних традицій, військово-патріотичне виховання молодого покоління, засвоєння основ пішохідного туризму та військово-прикладних видів спорту, а також популяризації серед української молоді здорового способу життя.

Як повідомили в обласному відділі у справах сім’ї та молоді, програма перебування в таборі складалася з трьох частин. Перша, науково-теоретична, включала змагання на краще знання історії українських визвольних змагань, основ захисту Вітчизни, етнографії та фольклору Прикарпаття. Відбулися зустрічі з учасниками та свідками боротьби Української Повстанської Армії, а також проведена пізнавальна екскурсія місцями національно-визвольних змагань.

Під час другої, пізнавально-практичної, діти вчилися орієнтуватися на місцевості, основи пішохідного туризму та туристичної техніки, надання першої долікарської допомоги, основи захисту Вітчизни, уміння жити в природі. В рамках пізнавально-практичної частини проведено теренову гру, під час якої учасники застосували набуті знання, а також виявили власну винахідливість, виваженість рішень, витривалість.

Творчо-відпочинкова частина мала на меті дати можливість учасникам виявити творчі здібності та нахили, удосконалити їх, відпочити у колі своїх ровесників. Ця частина включала: екскурсію до музею етнографії та побуту с.Саджава, відвідування чемпіонату з дельтапланерного та парапланерного видів спорту, зустріч з учасниками табору " Чота Крилатих" НСОУ "Пласт", випуск альбому з враженнями про програму, конкурс на краще виконання патріотичної пісні, конкурс пісні і строю, вікторини з історії визвольних змагань українського народу, різноманітні спортивні конкурси, вечори відпочинку тощо.

За результатами змагань перше місце посіла команда "Грім" Богородчанського району, друге місце отримала команда "Роксолана" Рогатинського району, третє місце - команда "Лідер" Городенківського району. Нагородження переможців та призерів програми, кращих учасників таборування провели заступник голови ОДА Василь Гладій та начальник управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації Ростислав Заремба, які взяли участь в урочистому закритті обласної молодіжної патріотичної науково-пізнавальної програми "Чорний Ліс – 2009".

Обговорити на форумі