друкувати


Прикарпатський "Джаз-класік" на чеській сцені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-18 10:54:27
У чеському місті Пршерові відбувся джазовий фестиваль у рамках святкування для Святого Лаврентія.

На запрошення чеської сторони до Пршерова вирушила івано-франківська делегація на чолі з керуючим справами МВК Андрієм Лисом. Також у складі делегації були начальник відділу патронатної служби МВК Оксана Ковальчук, начальник відділу транспорту і зв`язку МВК Ігор Гнатів та муніципальний квартет саксофоністів "Джаз-класік", який представляв наше місто на фестивалі, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Першого дня на сцені фестивалю виступали джазові колективи з міст-побратимів Пршерова: "Альваро" з польського Озімека, "Спін" з м.Кеджержин-Козел, "Джаз-класік" з м.Івано-Франківськ та місцеві "Агентура", "Кантабіле" та інші.

Відбувалися театралізовані дійства за участі акторів, що зображали в національних костюмах різних епох, періоди з історії міста Пршеров. На ярмарку гості та учасники фестивалю мали можливість придбати, традиційні для цієї частини Чеської республіки, вироби з дерева, глини, скла.

Наступного дня івано-франківська делегація відвідала месу, що правилася у церкві Святого Лаврентія. На ній священнослужителі з особливою приємністю згадували про участь української делегації у святкуваннях у м.Пршерові та про дружні стосунки між нашими країнами, та між Пршеровом й Івано-Франківськом зокрема.

Івано-франківська делегація обговорила з мером м.Пршерова Їржі Лайтохом можливість співпраці в галузях культури, освіти, мистецтва, налагодження нових контактів та знайомств, а також набула досвіду проведення святкувань, присвячених дню міста.

Довідка: Місто Пршеров є містом-побратимом Івано-Франківська. Воно розташоване на сході Чеської республіки, з невеликою кількістю населення (близько 47 тис. чол.), але з багатою і довгою історією, адже перші згадки про Пршеров датовані 1141 роком.

Обговорити на форумі