друкувати


Прикарпатська автомотриса

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-17 02:54:49
Єдину в Україні машину для роботи на залізниці в умовах гірської місцевості випустили на івано-франківському локомотиворемонтному заводі. Його керівництво та працівники виграли спеціальний тендер і днями вже продемонстрували можливості нової автомотриси. На виробництво новинки витрачено більше трьох з половиною мільйонів гривень, але недаремно. Автомотриса – багатофункціональна.

"Машина має потужність 240 кінських сил, – розповідає директор заводу Василь Дутчак. – Протягом двадцяти років (саме такий термін експлуатації нового обладнання – авт.), а ймовірно, й більше, вона може використовуватися як бурова установка, піднімати і переносити вантажі, виконувати електрозварювальні та різальні роботи які потрібна аби прокладати контактну мережу на залізниці, на ній перевозити ремонтні бригади до місця робіт. Скажімо, на новинці можна транспортувати чотири завантажених вагони вагою близько 300 тонн".

Окрім того, машина економитиме працю людей та паливо, що в часи кризи якнайбільше необхідно. Автомотриса має багато переваг над попередніми машинами, адже обладнана подвійним радіатором, може працювати в гірських умовах та відповідає європейським зразкам подібного транспорту". Уже через кілька днів прикарпатська автомотриса вартістю три мільйони гривень працюватиме на прокладці тунелю на території львівської залізниці.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі