друкувати


Снайпери до Дня Незалежності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-17 01:48:51
На Буковині, на базі 300-го окремого механізованого полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України з метою військово-патріотичного виховання молоді та підвищення авторитету Збройних Сил України проведено конкурс "Снайперський постріл", присвячений 18-й річниці Незалежності України.

Організаторами змагань виступили Чернівецький обласний військовий комісаріат, командування 300-го окремого механізованого полку, а також відділ взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи та управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернівецької обласної державної адміністрації. До змагань було залучено молодь старших класів загальноосвітніх шкіл, представників молодіжних організацій державницького та патріотичного спрямування, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

У Чернівцях такі змагання проводяться на виконання міської програми поліпшення організації підготовки громадян до військової служби, приписки, призову на строкову військову службу та військову службу за контрактом. Для участі у конкурсі стрільби з малокаліберної гвинтівки прибули команди зі всіх районів Чернівецької області у кількості 45 осіб. Цього разу учасники змагань вели боротьбу на двох навчальних місцях: стрільба з малокаліберної гвинтівки та неповне розбирання та збирання автомата Калашнікова.

Перед виконанням стрільб старший керівник стрільби старший лейтенант Сергій Корсун ознайомив усіх учасників із заходами безпеки під час виконання стрільби з малокаліберної гвинтівки. Кожен з учасників виконував спочатку три пробних постріли, а потім три на залік. Атмосфера під час змагань була напруженою. Інтрига доповнювала кожен виступ тієї чи іншої команди. До самого кінця змагань про ім’я переможця можна було лише здогадуватися, адже збірні виступали по черзі. Після того, як команда відстріляла, з її складу обирався один представник, який вибив найбільшу кількість очок, для фінального змагання на звання "снайпера".

Перемогу в особистому конкурсі здобув Володимир Сушинський зі Сторожинеччини. Що ж стосується командного заліку, то перше місце посіла команда з Хотинського району. Усі переможці конкурсу були нагороджені грамотами від Чернівецького обласного військового комісаріату.

Обговорити на форумі