друкувати


Прикарпаття: Всеукраїнська велоестафета "Спорт для всіх єднає Україну"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-17 10:42:09
2-3 вересня по території Івано-Франківської області пройде Всеукраїнська велоестафета "Спорт для всіх єднає Україну", присвячена Дню фізичної культури і спорту. Загальна відстань велопробігу Прикарпаттям – 211 кілометрів.

Як повідомили в Івано-Франківській обласній державній адміністрації, урочисто зустрінуть учасників Всеукраїнської велоестафети 2 вересня о 12.00 у місті Снятині, куди колона "Західна" прибуде з прикордонного з Івано-Франківською областю села Оршівці (Чернівецька область). Далі без зупинки маршрут проляже до Коломиї та до Івано-Франківська. Біля пам’ятника Івану Франку в обласному центрі учасників велоестафети зустрінуть хлібом-сіллю і привітаннями представники івано-франківської міської та обласної влади, представники обласного центру фізичного здоров’я "Спорт для всіх".

3 вересня о 09.00 після 15-хвилинного мітингу велоколона відправиться до Калуша і Долини, зокрема на Торунський перевал, що на кордоні із Закарпатською областю. Згідно з відповідними розпорядження заступника голови ОДА Юрія Бодоряка, на Прикарпатті колону велопробігу "Західна" супроводжуватимуть два авто ДАІ і карета швидкої допомоги. Команда велосипедистів Івано-Франківщини складається з 11 осіб, членів спортивно-туристичного велоклубу "Старт".

Як зазначено в обласному Положенні про велоестафету, затвердженому розпорядженням ОДА, мета цього заходу – "об’єднання громадян усіх регіонів України навколо ідеї єдності та прагнення до європейської інтеграції шляхом популяризації здорового способу життя, залучення прикарпатської молоді та широких верств населення до занять фізкультурою та спортом".

Основні завдання велоестафети "Спорт для всіх єднає Україну" – "єднання населення Прикарпатського регіону шляхом перенесення символів державності-малого герба, державного прапору та прапорів областей маршрутом велоестафети".

Обговорити на форумі