друкувати


Продажі мобілок впали вдвічі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-14 04:23:47
Продажі мобільних телефонів в Україні значно скоротилися. За перше півріччя цього року мобільних було реалізовано на суму близько 228 мільйонів доларів. За аналогічний період минулого вона склала значно більше, а саме 753 мільйони.

Обсяги продажу мобільних телефонів падають. Основною причиною експерти називають зниження купівельної спроможності та подорожчання мобілок через зростання курсу долара.

"Якщо порівняти перше півріччя 2009 року з 2008 роком, то це однозначний спад, ну, через кризу. Ми оцінювали це приблизно - десь близько 45% у штуках і порядку 55-57% відсотків у грошах", - каже продакт-менеджер дистриб’юторської компанії Дмитро Хоменко.

Від початку року компанії-виробники перейшли на прямі поставки. Товар відразу завозять в Україну, а дистриб’ютори розв’язують питання з митницею. Відтак проблем із ввезенням мобільних немає. Головна складність - це суттєве скорочення обсягів імпорту через зниження збуту майже всіх видів мобільних, за винятком бюджетних моделей.

"Все більшу частину сегмента мобільних телефонів займає бюджетна лінійка, тобто багато основних виробників починають випускати все більше і більше моделей з мінімальними функціями, які коштують по мінімуму, це ціновий діапазон від 300 до 500 гривень", - каже Вадим, продавець-консультант магазину комп'ютерної техніки.

Експерти очікують: якщо стабілізується курс нацвалюти, до кінця року реалізують близько чотирьох із половиною мільйонів мобілок, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі