друкувати


Англія: За тиждень свинячим грипом захворіли 25 тисяч людей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-14 03:49:28
За минулий тиждень в Англії зафіксовано 25 тисяч нових випадків зараження вірусом грипу A/H1N1, повідомила Національна служба охорони здоров'я Великобританії. Медики стверджують, що Великобританія уже пройшла пік цього різновиду грипу. Наступний спалах лікарями очікуюється восени.

Проте, як упевнені лікарі, приведена цифра свідчить, що пік літньої епідемії цього різновиду грипу пройдений.

Експерти сходяться на думці, що тенденція ослаблення епідемії зберігатиметься до 7 вересня, коли у Великобританії почнеться новий навчальний рік. Саме дитячі освітні установи, як ніякі інші, сприяють розповсюдженню хвороби.

У Англії від грипу грипу A/H1N1 вже померли 44 людини, а в Шотландії - 5. Головний лікар Великобританії сер Ліам Доналдсон вже заявив, що з жовтня почнеться масова вакцинація населення країни. Причому першими препарат одержать люди, яким показана вакцинація проти звичних видів грипу, а також хворі на діабет і серцево-судинні захворювання. Потім вакцина буде щеплена всім вагітним жінкам. До грудня, завдяки зусиллям фармацевтичних концернів, в розпорядження властей повинні буде поступити 54,6 млн. доз вакцини від нового грипу.

Нагадаємо, що, за даними Роспотребнадзора РФ, загальна кількість лабораторно підтверджених випадків захворювань людей, викликаних вірусом А/H1N1 в світі складає 219 681. З них 1882 людини вже загинули.

5 серпня стало відомо, що чотири українські релігійні паломники заразилися грипом A/H1N1 у французькому монастирі Нотр-Дам де ла Салетт.

За даними префектури, стан здоров’я хворих не викликає побоювань. Їм своєчасно надана медикаментозна допомога.

Як повідомила місцева санітарно-медична інспекція, ні в одного з паломників, що контактували з українцями, ознак захворювання не спостерігається, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі