друкувати


ТРК НТК: Події дня. 13.08.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-14 12:16:08
До початку навчального року Коломийські школи готові - підсумувала начальник міського управління освіти Марія Грицан. На цьогорічні реконструкції загальноосвітніх шкіл міська влада виділила більше 3-х мільйонів гривень, основна сума пішла на перекриття даху на 4-й школі. Про капітальні ремонти у Коломийських навчальних закладах та висновки огляду комісії дивіться у сюжеті.

Скопівка, Коломийського району - село без криниць. Населений пункт, де понад 400 мешканців, забезпечує водою єдине природне джерело. Старші люди носять воду до хати у відрах, молоді сім'ї під'єнують оселі до джерела за допомогою водопроводу. Кілька метрів від джерельця утворилося невелике озеро. Там господині з ближніх хат й дотепер полощуть білизну. Дружня сільська громада слідкує за чистотою навколо водойми, а на великі релігійні свята тут проводять богослужіння. Скопівчани вірять, що завдяки цьому вода має цілющу силу.

Вчора на засіданні Кабміну 12 серпня було вирішено запропонувати Верховній раді схвалити законопроект про зміни до державного бюджету, згідно з яким адвалорна ставка акцизного збору на тютюнові вироби має бути підвищена з 20% до 36%, повідомив в.о. міністра фінансів Ігор Уманський.

Обмін делегаціями між Коломийщиною та Польщею триває. Зараз у нас відпочивають та тренуються футболісти з Кутно. Хлопчаки проведуть кілька поєдинків. А центральним стане матч 19 серпня у день міста.

Грузинський режисер і драматург Рагулі Власідзе планує зробити Євро-2012 культурним переворотом у історії світового футболу. Під час чемпіонату він хоче організувати цілий футбольний фестиваль. А чого лише варті проекти по виготовленню національних атрибутів Євро-2012? Плетений український футбольний килим з розмірами реального поля, керамічна булава з кінцівкою у вигляді м’яча та ікона-покровителька чемпіонату, зроблені у народному стилі, мають спричинти справжній фурор - каже режисер.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі