друкувати


За красою - до картин Юсип’юка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-14 11:49:20
В Івано-Франківському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки живописних робіт тернопільського художника Михайла Юсип’юка.

Тут представлено 50 картин. В основному пейзажі і натюрморти Попри молодий вік, він уже встиг стати учасником ряду експозицій, зокрема обласної виставки художників Буковини "Весна", виставки творчого об’єднання художників Борщівщини "Потік" та виставки, присвяченій п’ятдесятиріччю перемоги у Великій Вітчизняній війні. На полотнах художника – краєвиди рідного краю, пам’ятки архітектури, старовинні будинки чи церкви Прикарпаття, які або руйнуються з часом або зазнають реставрації, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Мистецтвознавці називають роботи Михайла Юсип’юка унікальними. Адже глибокі насичені кольори та контрасти світла його робіт тяжіють до реалістичних, невигаданих сюжетів. Митець завжди відтворює місцину, що має конкретний, впізнаваний характер. Роботи художника виконані здебільшого у реалістичній манері – це пейзажі, натюрморти, портрети. Чимало полотен присвячено Івано-Франківську.

Обговорити на форумі