друкувати


Подарунки тримай - про електробезпеку пам’ятай

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-14 11:35:37
44 школи міста Івано-Франківська та 23 обласних шкіл-інтернатів напередодні 1 вересня отримали від ВАТ "Прикарпаттяобленерго" подарунки – комплекти застережних плакатів з електробезпеки для дітей.

Комплект складається з п'яти кольорових плакатів А-3 формату. Ілюстрації виконані в графічно доступній, яскравій мультиплікаційній манері. Кожен сюжетний малюнок плакату доповнений коротким правилом з електробезпеки. На думку директора з охорони праці ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Ярослава Витвицького, така форма подачі інформації є доступною для дітей і легкою для запам’ятовування, повідомляє прес-служба ВАТ "Прикарпаттяобленерго".

Ідея про видання застережних плакатів з'явилася минулого року, коли енергетики презентували школярам художню книгу "Вольтик-суперагент: ілюстрована електробезпека для дітей". Тоді вчителі шкіл сказали, що є ще потреба у спеціалізованих плакатах для оформлення кутка з безпеки життєдіяльності. Енергетики взяли це до уваги, оскільки питання профілактики безпечного поводження з електричним струмом є пріоритетним для компанії.

Впроваджувати ідею було нелегко, оскільки як виявилось в Україні не так вже й багато видавництв, які спеціалізуються на виготовленні плакатів, таблиць, унаочнень. Працювати над замовленням ВАТ "Прикарпаттяобленерго" погодилось харківське видавництво "Індустрія". Вже сьогодні після тривалого творчого процесу енергетики з приємністю подарували застережні плакати школам з думкою, що вони будуть корисними і учням і вчителям.

"У нас ніколи школи не забезпечувались централізовано застережними плакатами, - розповідає Олег Савка, головний спеціаліст управління освіти і науки з питань безпеки життєдіяльності. - Вчителі самостійно як могли облаштовували куток з безпеки життєдіяльності. Іноді деякі плакати нам давав Фонд страхування від нещасних випадків на виробництві, але вони аж ніяк не під лаштовані для освітніх закладів. Тому, звичайно, ми вдячні енергетикам за їхній соціальний проект, спрямований на профілактику дитячої електробезпеки. Тим паче, що цьому вже передували інші проекти: видання ілюстрованої художньої книги про Вольтика - суперагента, лялькова вистава, поставлена за мотивами цієї книги, щорічні акції "Літо зустрічай про безпеку пам’ятай" тощо".

Обговорити на форумі