друкувати


Інтерв’ю з мером Ужгорода: Автора звільнено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-13 03:19:20
Позаштатний кореспондент "Нового каналу" Віталій Глагола був звільнений зі свого основного місця роботи в Ужгородській обласній телерадіокомпанії. Причин звільнення журналісту не пояснили. Ужгородська обласна ТРК звільнила з роботи свого кореспондента Віталія Глаголу, котрий зафіксував, як мер Ратушняк ображає Яценюка та інших політиків.

Саме Глагола взяв скандальне інтерв'ю в мера Ужгорода Сергія Ратушняка після того, як чиновника звинуватили в побитті агітаторки "Фронту змін" Арсенія Яценюка. В цьому інтерв'ю Ратушняк, зокрема, назвав Яценюка "єврейчиком" і "жидом", образив кількох інших політиків, а також накинувся на журналіста, назвавши його "подонком".

Як повідомив "Новий канал", трудовий договір журналіста мав закінчуватися лише наприкінці наступного року. Інтерв'ю з Ратушняком стало останньою роботою Глаголи в Ужгородській ТРК. В той же час, до кабінету мера журналіст не вдирався, відповідати на питання його не змушував, і зустріч відбулася за попередньою домовленістю.

Павло Моїсеєв, директор з правових питань "Інтерньюз-Україна" заявив, що "журналіст зробив хороший якісний сюжет, результатом якого стало його звільнення, це підтверджує наші перебільшення уяви про сталі відносини свободи слова в Україні, це говорить про слабку ефективність роботи державних медіа".

Телекомпанія "Новий канал" вважає звільнення журналіста протиправним, тому обіцяє вжити заходів.

Нагадаємо, зараз проти мера Ратушняка порушено дві кримінальні справи - за фактом побиття активістки "Фронту змін" (цей факт підозрюваний спростовує, зазначаючи, що жінка сама на нього напала), і за фактом порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності.

В той же час, Ратушняк після свого скандального інтерв'ю неодноразово повторював антисемітські висловлювання на адресу Яценюка та інших відомих осіб.

Крім того, оточення політика віз звинуватив у серйозних злочинах - педофілії, торгівлі людськими органами та контрабанді , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі