друкувати


ТРК НТК: Події дня. 12.08.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-13 12:31:02
Дитина стала млявою. Нежить, слабкість, висока температура - явні симптоми ГРЗ, а надворі +30. Як це можливо? Лікарі пояснюють - більшість цих болячок - вірусні. Тому пора року тут ні до чого. Цього літа кількість пацієнтів у дитячому інфекційному відділенні збільшилася. Щодня поступає 3-4 хворих, які потребують крапельниць. Але лікарі заспокоюють - віруси знайомі, як їх лікувати знають. Хоча медики визначають лише клінічний діагноз, спеціальна лабораторія для ідентифікації вірусів відсутня.

Сьогодні в Коломиї перевіряли готовність дитячих садків до початку навчального року. Таку планову перевірку працівники міського управління освіти організовують щороку у серпні місяці. В комісії присутні представники всіх міських комунальних служб. Чи готові дошкільні заклади до повноцінної роботи?

На Коломийщині проходять семінари, які ведуть польські фахівці. Темою одного з них став агротуризм. Захід провели у садибі "Княжий град". Напередодні гості з сусідньої країни відвідали гірськолижний курорт "Буковель".

В парадному одязі, з ранцями за плечима й святковим настроєм 1 вересня школярі вирушать на перший дзвінок. Спорядити дитину до школи - задоволення не дешеве. Деякі українські банки навіть запровадили нову позику на купівлю необхідного для школи. Скільки коштує школяр та чи варто потурати капризам дитини при виборі навчального обладнання та одягу?

Результати досліджень вчених показали, якщо щастя дійсно можна купити, то не дуже дорого. У ході опитувань вчені встановили, на що можна витратити гроші, щоб стати щасливою людиною.

Фахівці проаналізували відповіді понад тисячі жінок і чоловіків різного віку і прийшли до висновку, що необхідно вкладати кошти в те, що для вас є цінним. Крім того, дослідники знайшли три способи стати щасливішим. По-перше, необхідно витрачати гроші на спогади. Кращий спосіб відчути себе щасливим - поїхати в подорож, поблукати музеями або покататися на мотоциклі.. По-друге, купуйте невеликі недорогі речі. Вчені дійшли висновку, що такі покупки піднімають настрій так само, як і дорогі ексклюзивні речі. По-третє, отримуйте насолоду від звичайних подій в житті.
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі