друкувати


На Прикарпатті поменшало фактів утечі водіїв з місця пригоди

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-13 11:48:07
Принципова позиція працівників прикарпатської міліції у застосуванні арешту як міри запобіжного заходу для тих осіб, котрі після вчинення дорожньо-транспортної пригоди втікають з місця події, позитивно впливає на правосвідомість громадян. У даному разі йдеться про випадки ДТП з постраждалими, коли покалічена людина зостається наодинці зі свою бідою, натомість інший учасник дорожнього руху на автомобілі старається приховати факт своєї участі в аварійній ситуації.

З початку цього року на Івано-Франківщині зафіксовано 15 випадків втечі водіїв з місця дорожньо-транспортної пригоди з метою уникнення відповідальності. Це значно менше, аніж торік. На сьогодні лише в одному випадку тривають розшукові заходи щодо встановлення особи учасника дорожньо-транспортної пригоди, який вчинив аварію і наразі не притягується до відповідальності. У решті ситуацій працівники міліції оперативно встановлювали втікачів, а згодом ініціювали перед судом питання щодо взяття їх під варту. Міра запобіжного заходу видається справедливою і адекватною. Адже залишення в небезпеці потерпілого, ненадання йому допомоги – це не тільки злочинно, але й ганебно з точки зору людської моральності.

До прикладу, кілька днів тому на дорозі в Богородчанському районі від зіткнення з автомобілем постраждав 12-річний хлопчина-велосипедист. На щастя, ця пригода минулася йому лише забійним пораненням потиличної ділянки голови і закритим переломом пальця правої стопи. В даному разі набагато прикріше за поведінку водія. Власника "Шкоди" затримали в Івано-Франківську. Яким чином людина поважного віку (йому 56 років) розраховувала приховати свою причетність до наїзду на неповнолітнього велосипедиста, зрозуміти важко. Тим паче, що на місці пригоди правоохоронці виявили номерний знак автомобіля.

Автомашину доправлено на штраф майданчик, вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди і обрання щодо водія міри запобіжного заходу.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі