друкувати


Шукайте ліворуких чоловіків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-13 11:36:10
Сьогодні Міжнародний день лівші. Уперше його почали відзначати за ініціативою британського Клубу лівш, 13 серпня 1992 року.

Здавна до людей, яким легше все робити лівою рукою ставилися неоднозначно, часом навіть вони зазнавали неабияких утисків, бо вважалося, що ними керує нечистий. Ще недавно, з часів радянського Союзу, дітей, які писали лівою рукою, в школах намагалися перевчити. Проте цього аж ніяк не можна роботи, стверджують психологи. Адже майже всі лівші володіють сильним характером і потужним творчим потенціалом.

Британські вчені дослідили закономірність, що у юному віці більшість шульг відстає від своїх праворуких ровесників, зате, подорослішавши, робить значні успіхи у кар’єрі та бізнесі та значно більше заробляють від своїх колег. Хоча це стосується тільки чоловіків. Це спричинено фізіологічними особливостями, бо в них домінує ліва рука. А це розвиває так зване мозолисте тіло, що сполучає дві півкулі мозку, що робить їх більш креативними та неординарними. А саме таким людям краща торувати кар’єрну стежку. На жаль, жінки-шульги нічим особливим не відрізняються.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі