друкувати


Microsoft заборонили продавати Word

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-12 05:55:01
Техаський суддя Леонард Девіс заборонив Microsoft продавати або ввозити в Сполучені Штати будь-які продукти на основі Microsoft Word, якщо вони включають в себе функції по відкриттю файлів. XML,. DOCX і. DOCM, що містять створений користувачем XML, пише штатний блогерів газети Seattle Post-Intelligencer Нік Ітон (Nick Eaton). Постанова, зокрема, стосується Microsoft Word 2007 і 2003.

Своїм рішенням суд задовольнив позов компанії i4i, що отримала патент на метод читання XML-файлів ще в 1998 році. Крім того, суддя зобов'язав Microsoft виплатити компанії i4i більше 290 мільйонів доларів як відшкодування завданої порушенням збитку.

Суддя дав Microsoft 60 днів на виконання розпорядження, пише PC World. Видання вважає, що за цей час Microsoft зможе видалити частину функцій, що торкаються патент. Хоча читання та запис XML-файлів є невід'ємною частиною останньої версії програмного пакету Microsoft Office, патент торкається можливість створювати власні XML-документи і міняти їх архітектуру. Якщо Microsoft доведеться урізати функціональність Microsoft Office, то користувачів позбавлять можливості створювати власні шаблони.

Компанія i4i звинуватила Microsoft у свідомому порушенні патентного законодавства ще в березні 2007 року. У 2009 році, до накладення заборони на продаж Word, суд вже зобов'язав Microsoft виплатити i4i 200 мільйонів доларів.

Варто відзначити, що 7 серпня Microsoft отримала патент на XML-діалект Microsoft Office, пообіцявши розробникам не переслідувати їх за використання описаного формату в своїх програмах. Патент покриває не тільки існуючі версії Office для настільних комп'ютерів, але й ще не вийшли веб-додатки, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі