друкувати


Бізнесовий кримінал…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-12 03:46:42
Ухилитися від податків на суму 1 млн 215 тис. грн спробував один з бізнесменів Івано-Франківщини.

Будучи одночасно директором та головним бухгалтером приватної фірми, підприємливий чоловік укладав договори з однією з фірм сусідньої області на отримання лісу-кругляка. Однак, як з’ясувалося під час досудового слідства, деревна продукція фактично не постачалася. Окрім цього, спритник укладав фіктивні угоди з неіснуючими приватними підприємствами по перевезенню вантажів, їх розвантаженню та сортуванню, а також придбання інших товарно-матеріальних цінностей. У такий шахрайський спосіб ділок намагався завищити валові витрати та податковий кредит з ПДВ, повідомляє слідчий відділ податкової міліції ДПА в Івано-Франківській області.

Наразі бізнесменом уже добровільно відшкодовано 128 тис. грн, а на суму 223 тис. грн накладено арешт на його майно.

Загалом посадовця суд визнав винним, його вирок - 5 років позбавлення волі без права обіймати посади, пов`язані з організаційно-розпорядчими і адміністративно-господарськими функціями, веденням бухгалтерського обліку на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності та займатися підприємницькою діяльністю на строк три роки без конфіскації майна.

Однак, на підставі ст.75 КК України засудженого звільнено від відбування основного покарання, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Обговорити на форумі