друкувати


Призовники мають вибір – або строкова, або контрактна служба

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-12 03:04:05
Наближається осінь, а з нею – черговий призов до армійських лав. Деякі хлопці призовного віку уже почали одержувати повістки із військкоматів. Цьогорічний призов має важливу відмінність від попередніх.

Про це розповідає начальник 160 територіального центру комплектування військовослужбовцями за контрактом полковник Сергій Косяк:

- І хлопці, і їхні батьки мають знати, що сьогодні призовники мають альтернативу. Тим, хто має середню освіту, законодавство дозволяє іти до лав Збройних Сил України не тільки, як солдати строкової служби, а саме як солдати-контрактники. Ще одна новина для тих, хто бажає служити за контрактом: з 1 липня цього року можна отримати за своїм вибором спеціальність у навчальних центрах Збройних Сил України. Спеціальність можна обирати з перспективою роботи по ній після служби в армії. Термін навчання у навчальних центрах Збройних Сил – від півтора до трьох місяців, залежно від обраної спеціальності. Під час навчання хлопці перебувають на повному забезпеченні: військова форма, харчування, безкоштовне проживання, медичне і грошове забезпечення. Після закінчення навчання їм вручається документ, що підтверджує освітньо-кваліфікаційний рівень "кваліфікований робітник".

Для того, щоб стати кандидатом на навчання у навчальному центрі Збройних Сил України, необхідно мати відповідний вік – від 18 до 40 років, пройти професійно-психологічний відбір, відповідати вимогам військової служби, мати висновок військово-медичної комісії про придатність за станом здоров’я до військової служби. Детальнішу інформацію можна отримати безпосередньо у 160 територіальному центрі комплектування військовослужбовцями за контрактом, що знаходиться у Івано-Франківську на вулиці Шевченка,11, або у районних військкоматах.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі