друкувати


На півдорозі до майбутнього...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-12 01:17:07
Власне, ще Олександр Довженко висловився, що "сучасне завжди на півдорозі з минулого у майбутнє". Саме під таким гаслом відбувся вечір поезії в Отинійській масовій бібліотеці.

Послухати поетичне слово зібрались і малі, і школярі, і старші, і ще старіші, вчителі теперішні та колишні. Як зазначила на відкритті вечора Ольга Дмитришин, завідувачка масової бібліотеки, традиційно літературна вітальня збирає на такі заходи читачів, небайдужих до літературного слова. Тим паче що цей рік видався багатим на поетичні ужинки для отинійців, а подальшому їхньому становленню і відкриттю нових імен сприятиме, переконані, зустріч у вузькому колі, котра дозволяє яскравіше виявити свій талант.

Але перше слово — наймолодшим, вихованцям дитячого садочка Ростикові Федику, Вікторії Ковалів і Михайликові Федику, котрі заспівали присутнім пісень, причому і таких серйозних, як "Доки буде Україна, доти будуть козаки"... Підтримали дітлахів і вихователі Надія Танюк і Вікторія Лесько, вперше виконавши пісню на музику Богдана Гриньовського і на слова Галини Заячук "Руку дай на прощання".

Випуск дев’ятий "Джерельних дзвонів", які упорядковує, редагує і видає Марія Боєчко, видане ще навесні, містить чимало віршів отинійських поетів, але нагода репрезентувати його випала аж тепер. Попри економічну і політичну кризи, як засвідчує реальність, у нас нема кризи духовної, — наголосила Ганна Рибак, учителька Отинійської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

А потім учасниці місцевої літературно-мистецької студії "Провесінь" читали вірші улюблених поетів і свої власні. Люба Прокопів (на знімку), співкерівник студії, зокрема, представляючи своїх подруг, пояснила їхнє кредо: для них творчість — це один із шляхів власної самореалізації, в чому її своїми віршами підтримали Таня Мандзюк, Анна Яцків і Марія Герега. Вперше винесла на огляд громадськості власну поетичну творчість і вихователька дитячого садочка Ганна Боднар. Щиро підтримувана присутніми, зачитала декілька віршів, писаних у різних жанрах — ліричному, гумористичному і пісенному.

Завітали на поетичне свято і музики Ігор Назарук і Мирослав Марцінків, які виконали по куплету-два з пісень місцевих авторів. Так, скажімо, пісня "Маки червоні", широко популярна на наших теренах і яку вважають народною, насправді належить отинійцям Петрові Штефураку (музика) і Петрові Кінащуку (слова) — вже, на жаль, покійним.

Читали свої вірші і вчителька Отинійської школи Ганна Рибак, і голова осередку "Союзу українок" Стефанія Давилець, під щирі оплески присутніх.

Ось така літературна вітальня відбулася в Отинійській масовій бібліотеці.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі