друкувати


Касир допомагав банкомату видавати гроші – у власну кишеню

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-11 04:55:28
У Калуському райвідділі міліції, що на Івано-Франківщині, розпочато розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом розкрадання шляхом привласнення понад 50 тисяч гривень коштів банківської установи.

Як встановили в ході перевірки співробітники підрозділу боротьби з економічною злочинністю, ця сума зникла внаслідок махінацій з готівковими грошима під час операції завантажування банкнот в один з банкоматів. Через це банкомат постійно виходив з ладу і не завжди видавав власникам банківських карток гроші. Виникала парадоксальна ситуація: з одного боку, наявні документи засвідчували про те, що в банкоматі достатньо коштів, щоб обслуговувати клієнтів, з іншого боку, ці ж клієнти нарікали на те, що не можуть отримати грошей.

Причину цього непорозуміння вдалося встановити після того, як прослідкували увесь шлях банкнот від відділення банку до банкомату. Відтак у правоохоронців та адміністрації банку закралися сумніви щодо порядності однієї з працівниць, відповідальної за операції завантаження купюр у банкомат. Касир маніпулювала, зокрема, кількістю банкнот певного номіналу, недовантажуючи їх. Таким чином щоразу після чергової операції поповнення певна сума коштів зникала безпосередньо з банкомату.

За інформацією з Калуського райвідділу міліції, після отримання висновків експертиз 27-річному касиру буде пред’явлено обвинувачення у розкраданні 52 тисяч 500 гривень.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі