друкувати


Коломия: Друге життя військового аеродрому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-11 02:19:38
Друге життя починає військовий аеродром біля села Корнича під Коломиєю. Недавно тут приземлився великий транспортний літак.

За радянських часів на цьому летовищі базувалися літаки фронтової бомбардувальної авіації МІГ-26 і стратегічні бомбардувальники Су-24. Із створенням Збройних сил України та їх реформуванням воно чомусь виявилося непотрібним для нашого війська. Літаки перевели на інші бази і чи то продали, чи то передали сусідній державі, а саме летовище залишили під утриманням і охороною десятка військовиків. Пам’ятається, на нього любив сідати чи звідсіль відлітати президентський літак Леоніда Кучми. А ще якось сів літак польського прем’єра, який прибув в Україну у приватних справах. Але то вже історія.

Як повідомив підполковник Тарас Грень із прес-служби Західного оперативного командування із посиланням на командувача Повітряних сил ЗСУ генерал-полковника Івана Русняка, в найближчі місяці аеродром буде включено до системи бойової підготовки льотного складу і використовуватимуть його у повному обсязі. Для цього при невеликому фінансуванні і силами обслуговуючого персоналу проведено реконструкцію злітної смуги та інші необхідні роботи. Щоправда, виникли проблеми із заміною аеродромних залізобетонних плит, запаси яких було розпродано попередніми роками. А таких нині в Україні не виготовляють.

І все ж летовище дістало нове життя. Тепер на нього можуть сідати літаки всіх типів, що є на озброєнні у Повітряних сил держави, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі