друкувати


Борги "тягнуть" ліфти донизу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-11 01:33:48
"Цього тижня може бути зупинена робота частини ліфтів в Долині. Основна причина їх зупинки - заборгованість Долинського ЖЕКу перед КП "Івано-Франківськліфт", що проводить технічне обслуговування ліфтів, - розповідає голова Долинської районної організації Єдиного Центру Володимир Макух. - З міського бюджету фінансування на роботу ліфтів є недостатнім, в ЖЕКу коштів не вистачає. Ось і складається така ситуація, що люди платять за послуги ліфту, а ліфти не працюють належним чином, застрягають".

"Водночас виникла ще одна проблема, - зазначає Володимир Макух. - Шість із двадцяти семи ліфтів вже відпрацювали визначений для них термін 25 років і потребують модернізації або заміни. Новий ліфт коштує близько 200 тисяч гривень. Коштів на закупівлю ліфтів у місцевому бюджеті немає. А з роками кількість застарілих ліфтів буде лише збільшуватись", - наголосив Володимир Макух, повідомляє прес-служба ЄЦ.

Ситуація з ліфтами важка по всій Україні. На думку лідера Долинського Єдиного Центру, зволікання з вирішенням цього питання може призвести до трагічних наслідків. "З місцевих бюджетів на такі цілі залишаються лише крихти, якими всі дірки залатати просто неможливо. Тому посадовцям на державному рівні необхідно вирішувати цю проблему. Міністерство регіонального розвитку та будівництва повинно розробити загальнодержавну програму, згідно якої буде відбуватися цільове направлення коштів на ремонт чи заміну ліфтів, - висловив свою точку зору Володимир Макух. - І це питання необхідно вирішувати вже зараз, поступово, а не чекати, доки проблема набуде справді критичних масштабів".

Обговорити на форумі