друкувати


Земля припинить своє існування через 7,6 мільярда років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-08 02:51:27
Земля сама себе зруйнує через 7,6 млрд років, але чи не зруйнують її до того люди? Астрофізики змоделювали процес еволюції Сонця та його взаємодії із Землею, і дійшли висновку, що наша планета припинить своє існування приблизно через 7,6 млрд років.

Земля зануриться в жахливий океан розжареної плазми Сонця, яке стане червоним гігантом. Атмосфера світила тягнутиметься далеко за межі його видимої поверхні, і нашій планеті належить кружляти в газовій хмарі дуже малої щільності.

Через це Земля почне гальмувати і "сповзати" до зірки. На найближчій до планети стороні Сонця через приливні сили, що викликаються тяжінням планети, сформується здуття, в яке зрештою Земля влетить і випарується, завершивши своє існування.

Такий неоптимістичний прогноз зробили вчені з англійського Сассекського університету. Раніше дослідження передбачали, що Сонце перетвориться на червоного гіганта – це не новина - і поглине і Меркурій, і Венеру, але Марс уціліє. Невеликий шанс пережити космічний катаклізм зберігала і Земля. Але останні розрахунки, на жаль, показали, що і в цій ситуації Земля приречена, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі