друкувати


В.Ющенко вважає, що через Тимошенко цукрова галузь скоро помре

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-08 12:40:48
Президент Віктор Ющенко підозрює, що уряд, звинувачуючи виробників цукру в змові, готує грунт для ввезення в Україну цукру-сирцю з тростини. На думку Президента, такі дії знищать рентабельність цукрового виробництва в Україні, і в умовах кризи гроші підуть на підтримку виробників інших країн.

"Втрачає сенс збирання врожаю цукрових буряків, що може призвести до дефіциту цукру вже в наступному році", - йдеться в заяві.

На думку Ющенка, не краще ситуація в суміжних галузях - почалася стагнація в сільськогосподарському машинобудуванні. Прикладом є Харківський тракторобудівельний завод, який оголосив у липні про припинення виробництва внаслідок невиконання урядом своїх обіцянок про підтримку сільськогосподарського машинобудування.

"Обіцянки прем'єра про таку підтримку перетворилися у порожні заяви", - говориться в заяві Секретаріату. "При цьому урядова аграрна політика зводиться до проведення чергових і позачергових нарад і засідань, на яких проблемні питання не врегулюють і як наслідок - з'являються нові", - зазначають там.

"Замість здійснення конкретних кроків - покращення фінансування та кредитування села, стимулювання будівництва тваринницьких комплексів, встановлення справедливих цін на сільськогосподарську продукцію, уряд пропонує суспільству піар-акції, в які перетворюються засідання Кабінету Міністрів з аграрної тематики", - відзначають в оточенні Президента.

Внаслідок цього Ющенко змушений особисто втрутитися у вирішення гострих проблем галузі, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі