друкувати


Приельбрусся: Лавина накрила дев’ятьох туристів із України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-07 01:13:56
Фатальний збіг обставин: саме під час перебування у горах Кабардино-Балкарії туристичної групи із Запоріжжя, на льодовику Нігаржинський (3700 метрів над рівнем моря), сталося сходження снігової лавини. Якраз там, неподалік вершини Месіс-тау, тієї митті милувалися Кавказом наші співвітчизники.

За повідомленням речника міністерства з питань над¬звичайних ситуацій Росії по Кабардино-Балкарії Кантемира Давидова, один турист загинув на місці трагедії (лавина із льоду і снігу протягнула альпіністів щонайменше півтораста метрів), решта одержали травми, у тому числі четверо — важкі.

Для порятунку й евакуації потерпілих із Ставрополя прилетів гелікоптер МНС. Тіло 44–річного Ігоря Перегинця довелося зносити на руках до висоти 3500 метрів, де облаштовано вертолітний майданчик. Звідси групу доправили на льодовик Міжігрі, затим — до Нальчика. В аеропорту потерпілих оглядало три бригади швидкої допомоги, а вже потім відправляли до республіканського Центру медицини катастроф. А першим рейсом до Нальчика гелікоптер привіз 36–річного Андрія Телюпу, в якого зламано обидві ноги; в решти туристів травмовані кінцівки і грудні клітки. Група мандрівників, якою керував 48–річний майстер спорту Микола Беззубов, офіційно не була зареєстрована, повідомили в Південному регіональному Центрі МНС РФ.

Автор: Андрій БАГНЮК, "Україна молода"
Обговорити на форумі