друкувати


Тернопіль тоне у відходах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-07 12:31:06
Мешканці сіл, прилеглих до єдиного тернопільського сміттєзвалища, перекрили під’їзд до нього і не піддаються жодним умовлянням влади.

На початку квітня цього року селяни вже перекривали дорогу до Малашівського сміттєзвалища, розташованого поруч із головним водозабором обласного центру, яке перевантажене і заборонене екологами для експлуатації ще 12 років тому. Тоді "блокаду" зняли у відповідь на обіцянки влади впорядкувати до 1 серпня навколишню територію, розпочати поетапну рекультивацію і, головне, нарешті визначитись із місцем нового сміттєзвалища. Але якщо з двома першими пунктами справа справді почала просуватися, то найголовніше так і залишилось невирішеним. Це й стало причиною нової "блокади", яка триває від суботи.

На засіданні міськвиконкому у терміновому порядку вирішили виділити на території комунального підприємства "Тернопільводоканал" місце під спорудження сміттєсортувального заводу. А днями у Малашівцях відбулися виїзні збори міських депутатів, які, зокрема, звернулися до обласної ради з проханням виділити під тимчасове сміттєзвалище один із нефункціонуючих кар’єрів неподалік Тернополя. Також відбулася зустріч із головою Тернопільської облради Олексієм Кайдою, який пообіцяв терміново видати розпорядження задля вивчення всіх юридичних і технічних аспектів вирішення цього питання.

Автор: Світлана МИЧКО, "Україна молода"
Обговорити на форумі