друкувати


Кремль погрожує Україні економічними санкціями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-06 04:08:04
Міністерство закордонних справ Росії не виключає введення економічних санкцій проти України, через постачання до Грузії української зброї.

Заступник глави російського МЗС Григорій Карасін стверджує, що існують "неспростовні дані" про продовження постачань Україною зброї Грузії. Воно заявило про "неспростовні дані" щодо продовження постачань Україною зброї Грузії.

"Є неспростовні дані, що українські постачання тривають. Там намагаються сховатися за різні формулювання - мовляв, наступальна або ненаступальна зброя. Є деякі види зброї, які наступальними, дійсно, не назвеш. Але якщо їх достатньо, то армія стає більш агресивною. Отже такі прийоми навряд чи пройдуть", - заявив заступник глави МЗС РФ.

З країнами, які продовжують озброювати Грузію, "ми ведемо прямий діалог і недвозначно даємо їм зрозуміти, що враховуватимемо це в спільному контексті двосторонніх відносин", підкреслив Карасин.

У зв'язку з цим він не виключив введення економічних санкцій, підкресливши при цьому: "Ми не хочемо доводити справу до такого загострення. Головне, чого ми добиваємося, - щоб люди усвідомлено і відповідально ставились до постачань озброєнь у вибухонебезпечні регіони".

Нагадаємо, українське зовнішньополітичне відомство заявляє про безпідставність звинувачень з боку Росії щодо поставок зброї в Грузію.

У вітчизняному МЗС нагадують, що Україна керується відповідними резолюціями Ради Безпеки ООН у галузі торгівлі озброєннями, а також суворо дотримується правил, встановлених міжнародними режимами експортного контролю.

Крім того, офіційний Київ запевняє, що військово-технічне співробітництво України з іноземними державами не спрямоване проти будь-якої третьої сторони, в тому числі і Російської Федерації , повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі