друкувати


Прикарпатським харчовим підприємствам віддають борги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-06 03:20:01
Найбільші торгові центри міста Івано-Франківська і надалі продовжують зміцнювати співпрацю з місцевими виробниками харчових продуктів, адже це вигідно для обох сторін.

Найбільшою проблемою цієї співпраці є криза неплатежів, що не оминула і багато торгових підприємств. Тому розрахунки великих міських супермаркетів з місцевими харчовими товаровиробниками перебувають на постійному контролі у міського голови та у відділі промисловості та інвестиційного супроводу МВК.

Станом на кінець липня місяця поточного року найбільш значне зменшення боргу відбулось внаслідок укладених угод між новим власником ТЦ "Арсен" ЗАТ "Євротек" та трьома підприємствами харчової галузі міста, сукупна заборгованість перед якими ще на початку червня становила близько 260 тисяч гривень. Згідно укладеної угоди виробники відмовляються від фінансових претензій до колишнього власника торгового центру "Арсен" – ТОВ "Інтермаркет", а теперішня компанія-власник супермаркету зобов’язується погасити 75 відсотків боргу ТОВ "Інтермаркет", повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Тенденція до зменшення заборгованості великих міських супермаркетів перед харчовими підприємствами-виробниками Івано-Франківська простежується вже протягом піврічного періоду. Так за даними відділу промисловості та інвестиційного супроводу МВК станом на кінець липня місяця обсяг заборгованості супермаркетів перед місцевими харчовими виробниками у порівнянні з даними на 1 березня поточного року скоротився на 49 відсотків.

Обговорити на форумі