друкувати


Програми забезпечення громадян України житлом в дії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-05 03:22:30
Кабінет Міністрів України приступає до реалізації програми забезпечення громадян України дешевим житлом, яка опрацьовувалася в уряді з початку 2008 року. Про це заявила, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів України, Юлія Тимошенко.

"Це - масштабна програма, розрахована на 2 млрд грн. І до кінця року вона буде виконана", - сказала Прем'єр.

Юлія Тимошенко повідомила, що уряду вдалося акумулювати в державній іпотечній установі 2 млрд грн на завершення недобудованих об'єктів, що передаватимуться громадянам, які стоять у черзі на житло. За її словами, вже сьогодні уряд прийме кілька постанов про викуп у державну власність об'єктів незавершеного будівництва.

Як зазначила керівник уряду, сьогодні уряд планує виділити 73 млн грн для закупівлі недобудов у містах Запоріжжі, Чернігові, Дніпропетровську, а також у місті Бобровиця Чернігівської області. "Ціни, за якими купуватимемо житло вже з оздобленням, становлять у Дніпропетровську 415 доларів за квадратний метр, у Запоріжжі - стільки ж, у Бобровиці - 383 долари. І всі інші об'єкти закуповуватимуться тільки в тому разі, якщо вони вкладатимуться в 500 доларів за квадратний метр", - заявила Прем'єр-міністр.

Юлія Тимошенко висловила переконання, що завдяки цій програмі спекуляції стосовно житла в Україні припиняться. Будівельні компанії отримають обігові кошти, а населення України - дешеве житло.

Прем'єр також повідомила, що вже у п'ятницю уряд прийматиме перші 100 квартир у місті Боярка Київської області, що передаватимуться "черговикам" від силових міністерств, повідомляє УТР.

Обговорити на форумі